söndag 6 maj 2012

Birthdaycupcake...

 Idag är det redan den 6:e maj och det innebär att jag endast har 12 dagar kvar i skolan! Så om två veckor är jag färdigutbildad undersköterska, men innan det är dags att börja jobba ska jag vara ledig i några veckor, himla skönt. Det blir fyra veckors ledighet som ska fyllas med en massa kul, den mesta av tiden ska jag spendera med min dotter, men har även planer på att få en hel del tid till pyssel också...

***

Jag älskar cupcakes. Jag älskar att baka cupcakes, jag älskar att äta cupcakes, jag älskar att skapa cupcakes med mitt pysselmaterial. Så då min dotter skulle på kalas hos en kompis som även hon älskar dessa bakverk, gjorde jag en sådan till henne istället för ett kort.

 Ett mönsterpapper från magnolia har fått agera muffinsform, pappret är skuret i lagom höjd, ca 4,5 cm, sedan har jag veckat det fram och tillbaka och slutligen limmat i hop ändarna. En styrolitboll fick bli själva kakan, bara lite lim längs kanterna på formen och sedan tryckte jag dit bollen och lät det torka. Som kakservett har jag tagit ett brett spetsband och limmat fast i botten av muffinsformen. Jag har sedan dekorerat styrolitbollen med tyll, papperblommor, rosor och pearlmaker.

Innan jag limmade fast styrolitbollen delade jag den på mitten, satte fast 3D-tejp på ena halvan men gjorde plats för en liten tag att skriva på. Satte sedan ihop halvorna igen. Då 3D-tejpen gjort att det skapats ett litet mellanrum mellan bollhalvoran kunde jag sticka ner en tag.

I toppen på tagen har jag använt en mindre styrolitboll som jag gjorde ett litet snitt i för att kunna fästa tagen. Den lilla bollen har jag sedan målat med en röd akvarellfärg och använt stickles för att få det glittrigt och fint. På ena sidan tagen har jag använt en stämpel med texten "Grattis på födelsedagen". Kanterna på både tagen och muffinsformen är chalkade med Distress ink "vintage photo".

Inspirationen till denna cupcake fann jag i mitt kök, som går i färgerna turkost, blått och brunt. Det är främst mina fina gardiner från Indiska som är inspirationskällan.

***

Denna lilla födelsedagscupcake är mitt bidrag i fäljande utmaningar:

8 kommentarer:

 1. Jessica, this is really pretty, you've got to love a cake, right?! Thanks so much for playing with us at Cupcake this week. xx

  SvaraRadera
 2. Gorgeous cupcake Jessica! Very British... perfect for my challenge at Cupcake! Thanks for joining in, Shelly x

  SvaraRadera
 3. Vad god din cupcake ser ut! Jättefin. har tittat runt i din blogg, jättefina saker du gör! Tack för din kommentar i min blogg!

  Jessica

  SvaraRadera
 4. Great cupcake. Thanks for joining us at Papertake weekly.
  Angie x

  SvaraRadera
 5. This is so fun, very prety and yummy cupcake. Thanks for playing in Flourishes Home Sweet Home Challenge.

  SvaraRadera
 6. So creative! Wonderfully done!

  SvaraRadera
 7. What a sweet little cupcake, so creative.. thanks for joining us at Simon Says Challenge blog

  SvaraRadera
 8. Jessica this is fabulous. It looks good enough to eat. Thanks for joining us at Flourishes.

  SvaraRadera