onsdag 4 april 2012

Påsk och återvinning...

Den enda högtid jag tycker om att fira är jul, jag älskarälskarälskar julen. Jag tycker att december är den bästa månade på hela året. De andra högtiderna brukar jag inte tycka är särskilt kul, men brukar ändå sysselsätta mig med något eller några pysselprojekt inför den stundande högtiden.
På påsken brukar vi försöka äta middag ihop med familjen och få något påskägg, och det är just ett påskägg som jag vill visa idag.

Jag har altrat ett gammalt påskägg som legat i ett skåp här hemma. Jag brukar aldrig annars vara särskilt bra på att återanvända det jag redan har här hemma när jag pysslar utan vill gärna köpa nytt.

Detta gamla påskägg målade jag med vit akrylfärg och när det torkat lackade jag det med krackeleringslack från Tim Holtz.

Jag har även återvunnet tyll från en gammal kjol att dekorera ägget med. Ett brunt satin band har jag limmat på runt hela ägget på båda delar, och har även använt det till att göra en liten rosett att fästa en charm på. Charmen är ett hjärta med texten "made with love".

De vita fjädrarna kommer ifrån Panduro, och löven är utstansade i ett grönt cardstock med en punch från Martha Stewart. Just den lövpunchen är mitt favoritverktyg när jag pysslar, använder den massor. Alla blomorna är chalkade med Distress ink i färgen "vintage photo" och fått lite glitter längst ut på bladen, glittret är från Tim Holtz och i färgen "antique linen".

***
Med mitt påskägg deltar jag i följande utmaningar:

Udfordring 38: Genbrug / Resilkulering 


Challenge 64 - Anything Goes at Anything Goes

#187 Ostern / Easter

Anything Goes

Challenge 157 - Easter!

Simon Says - use your FAVOURITE tool!!!

3 kommentarer:

 1. Dette var aldeles nydelig!
  Lekkert pyntet:)
  Takk for at du deltar på Vintage utfordringen.
  Klem, Heidi:)

  SvaraRadera
 2. Fabulous Easter creation - love it..... your details are stunning!

  Thank you for joining in the challenge at Anything Goes - hope to see you again soon..

  Hugs
  Christine x

  SvaraRadera
 3. Jättevackert påskägg!

  Tack för att du deltar hos Vintage Udfordring.
  Kram Nelle

  SvaraRadera